Hillerød
31/08 - kl. 15:00
NH vs AAH
Skip to main content
Nyheder

Svensk Top-målmand til NH

Marcus Holmén fra topholdet Skövde har altid drømt om at spille i den danske liga
 
– Jeg har fulgt den danske liga siden jeg var en lille knægt og det har altid været en drøm at få lov at spille i den: Den er god og der er mange gode spillere, lyder det fra den 25-årige svenske målmand Marcus Holmén.
1. juli skifter han fra svenske Skövde, der ligger nummer 2 i den svenske liga, til Nordsjælland Håndbold.
Marcus Holmén fortæller, at han ikke behøvede lang betænkningstid: – Det er et ungt og talentfuldt hold, som jeg ser frem til at være en del af.
Assistenttræner Simon Dahl, som overtager holdet 1. juli, glæder sig også:
– Marcus er en spændende målmand, som har gjort det rigtig godt i den svenske liga de sidste par sæsoner kronet med en flot sæson i Skövde i år, hvor han har bidraget til at spille holdet helt i toppen.
Den to meter høje og 100 kilo tunge målmand fylder godt i målet, og han har vundet VM-guld med det svenske U21-landshold i 2013 og formanden for IFK Skövde, Per Andersson, har betegnet ham som talentfuld, træningsvillig og ambitiøs.
Marcus Holmén flytter til Hillerød og vil også fungere som målmandstræner i Helsinge, som sammen med Hillerød og Helsingør er moderklubber til Nordsjælland Håndbold. Hér får han også selv målmandstræning, idet Kristian »Nøller« Asmussen vil træne ham så skiftet bliver gnidningsfrit.
Og i lørdags blev det offentliggjort, at Dan Beck Hansen skifter fra Nordsjælland Håndbold til IFK Skövde, som i forvejen har tre danske spillere og en dansk træner.
Det er den anden nordiske forstærkning inden for kort tid: For nylig blev det offentliggjort, at den 20-årige norske ungdomslandsholdsspiller Fabian Sandven afløser den nuværende ligatopscorer Johan Meklenborg.