Skip to main content

Sidste sommer oprustede Nordsjælland Håndbold trænerset-uppet ved at tilknytte en målmandstræner til både liga- og talentholdene. Til at besætte posten kom Mathias Ekstrøm til fra FIF. Efter et lille år i klubben, har vi taget en snak med den 29-årige målmandstræner om en status på hans arbejde:

”Målmandsfaget i sig selv er jo lidt specielt. Målmanden står sommetider lidt alene, og ryger hurtigt uden for fællessakbet når det kommer til det taktiske på holdet. Jeg syntes derfor det giver rigtig god mening at have tilkyttet en specialist til at have fokus på dem, så de ikke bliver glemt af det øvrige trænerteam, som har meget andet at se til i hverdagen.

Potentialet af NH’s mange dygtige keepere er rigtig stort. Det ses bl.a. ved at vi i denne sæson har haft to målmænd med på de danske U-landshold. Når man arbejder med så talentfulde spillere, stiller det høje krav til mig som træner, men det stiller i høj grad også krav til spillerne selv, der hver dag gør deres yperste for at blive dygtigere. Der skal derfor være en mening med det vi træner og et kontinuerligt fokus på de største udviklingsområder. Med den tilgang har vi især på ungdomssiden set store fremskrid, hvilket gør mig meget glad og stolt.

På mit første år i klubben har alle målmændene taget godt i mod mig med åbent sind. De sætter alle stor pris på mit arbejde og er meget modtagelige over for mine input.

Når jeg er på de forskellige hold er der forskel på hvordan jeg går til opgaven. Jeg hjælper med at forberede alle herrernes ligakampe og ser video og skudstatistikker med målmændene. Det gør jeg udelukkende med fokus på at vinde kampe. Når jeg er med på vores ungdomshold er fokus helt anderledes. Her er fokus næsten udelukkende på udvikling, og ikke så meget på resultater. Her handler det om at træne dem teknisk og mentalt, for at de kan blive så dygtige som muligt.”