KIF Kolding-Nordsjælland Håndbold 26-26 (13- 13) i den første af 4 kvalifikationskampe.
Målscorere: Nichlas Hald 7, Tobias Jørgensen 6, Jeppe Cieslak 5, Andreas Magaard og Jesper Dahl hver 3, Thomas Kjærgaard og Matias Campbell hver 1.
Udvisninger: 1 til NH ingen til KIF Kolding.
Straffe: 3 til NH som blev udnyttet fuldt ud – 2 til KIF Kolding hvoraf 1 blev udnyttet.
Tilskuere: 1.511 i Sydbank Arena, Kolding, 23. april 2022.

Nordsjælland Håndbold og deres medrejsende fans glædede sig til den 1. kvalifikationskamp, hvor NH igen skulle møde KIF Kolding og gerne skulle have revanche fra de to kampe i grundspillet, hvor NH i den seneste kamp tabte med 1 mål i sidste sekund.
Starten på denne kamp skulle dog vise sig at blive mere end vanskelig for NH, idet de i løbet af lidt over 5 minutter var bagud 1-5 og de medrejsende fans var noget bekymret. Heldigvis fik NH spillerne fundet melodien og med 5 minutter igen af halvlegen var stillingen 9-9.
NH kom endda foran 12-10, men KIF Kolding fik udlignet til 12-12. NH kom foran 13-12 men igen fik KIF Kolding med få sekunder udlignet.
Første halvleg var præget af nervøsitet fra begge hold med en hel del fejlafleveringer eller regelfejl, det var tydeligt at se, at begge hold kæmpede for at få de livsvigtige point i deres første kvalifikationskamp.

Fulgtes tæt ad
KIF Kolding kom bedst fra start af 2. halvleg, idet de bragte sig foran 16-13 i løbet af de første minutter. NH fik udlignet og bragte sig foran 17-16 inden KIF Kolding igen fik udlignet. De to hold fulgtes de næste par angreb til 20-20 og med små 10 minutter igen bragte NH sig foran 22-20.
Desværre kunne denne to-målsføring ikke holde. Med 4 minutter igen var det KIF Kolding, der var i front 26-25. Heldigvis fik Tobias Jørgensen udlignet til 26-26.
Det blev ikke til flere scoringer for nogen af holdene de sidste 3 minutter og slutresultatet blev at de to hold delte point.

Stærk målmand
Skal der fremhæves nogle spillere, må det være Jimmi Andersen i målet, som havde godt styr på KIF Koldings spillere: særligt Chris Jørgensen fik ikke den afgørende rolle, som i den foregående kamp, hvor han med sine mange mål havde gjort ondt på NH.
NH’s spillere kunne tage tilbage til Sjælland med i alt 3 point – de havde 2 point med over fra grundspillet – inden næste kvalifikationskamp som spilles onsdag 27. april kl. 19 i Helsinge-hallerne, hvor det er SønderjyskE Herrer, der kommer på besøg. SønderjyskE Herrer har inden denne kamp også spillet 1 kamp og har 3 point som Nordsjælland Håndbold.