Overbevisende sejr over Bjerringbro-Silkeborg

Nordsjælland Håndbold-Bjerringbro-Silkeborg Håndbold 30-26 (19-12).
Målscorere: Carl-Emil Haunstrup (150-kamps jubilar) 7, Andrea Magaard, Nichlas Hald og Jesper Dahl hver 4, Tobias Jørgensen og Malthe Vibe hver 3, Julius Mørch 2, Thomas Kjærgaard, Kasper Kisum og Matias Campbell hver 1.
Man of the Match: Jimmi Andersen
Udvisninger: 3 til Bjerringbro-Silkeborg.
Straffe:  NH 4, hvoraf 3 blev udnyttet – 2 til Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.
Tilskuere: 1.334 i Royal Stage 7. marts 2022.

Mandagens aftenkamp I Royal Stage blev en kæmpe succes for spillere, ledere og fans, idet NH vandt 30-26 over Bjerringbro-Silkeborg. Sikke en kamp holdet leverede og så tilmed i en TV-kamp. Ingen tvivl om, at det NH’s bedste kamp i denne sæson.
En kamp, hvor NH’s høj tempo i den grad slog benene væk under modstanderne, der virkede som opgivende statister.
Nordsjælland Håndbold kom flyvende fra start og med en storspillende Jimmi Andersen i målet var stillingen efter ca. 8 minutter 6-1. NH fortsatte sit flotte angrebsspil og ikke mindst forsvarsspil med det resultat, at Bjerringbro-Silkeborg havde mere end svært ved at få indhentet den komfortable føring, som NH havde lagt ud med. Efter et kvarter var stillingen 12-7 til NH.
NH fortsatte med blændende spil – vel nok det bedste som NH har leveret i denne sæson – og det gjaldt både i angreb og forsvar. I denne periode havde Jimmi Andersen vel en redningsprocent på langt over 50%.
Med 5 minutter igen var stillingen 17-10 til NH og blandt tilskuere og formentlig også tv-seere var der sikkert en vis ængstelse for om dette nu kunne holde. Bjerringbro-Silkeborg hører jo til et af topholdene. Holdene kunne gå til en velfortjent pause set med NH-briller med stillingen 19-12.

Bevarede roen
Bjerringbro-Silkeborg kom bedst fra start i 2. halvleg idet holdet fik reduceret til 15-19 i løbet af de første par minutter, men heldigvis fik NH igen gang i scoringen og i den anden ende af banen fik forsvaret lukket af, så forspringet på 5-6 mål blev fastholdt. Med 10 minutter igen var stillingen 26-21.
I de følgende minutter fik Bjerringbro-Silkeborg reduceret til 23-26 og blandt publikum begyndte der opstå en vis angst for at det ikke skulle lykkes at få de to point, specielt når der ses tilbage på tidligere kampe.

Spillerne vist i de følgende minutter at de var klar til at holde føringen og holde Bjerringbro-Silkeborg nede. Bjerringbro-Silkeborg kunne slet ikke få spillet til at glide, hvilket var NH’s fortjeneste og med knap 2 minutter igen var stillingen 29-24. Bjerringbro-Silkeborg fik pyntet lidt på resultatet, men NH kunne gå fra banen med en sikker sejr over ligaens nr. 6 på 30-26.
Stor ros til hele holdet og egentlig fortjente alle mand at blive kampens spiller, men dette er jo ikke muligt og valget af Jimmy Andersen var velfortjent.
De to point som der kom på tavlen efter aftenens kamp betyder utrolig meget for holdet og der er ingen tvivl om at den skalp, der blev taget i går, betyder en ekstra ballast for holdet i de kommende kampe.
Holdet skal allerede ud i en ny kamp på torsdag 10. marts hvor det er TTH Holstebro der venter kl. 19 på udebane.

TTH Holstebro er inden torsdagens kamp placeret som nr. 11 med 16 point for 22 kampe, hvor NH ligger som nr. 12 med 15 point for 23 kampe.