Nordsjælland Håndbold vinder lokalopgøret

Nordsjælland Håndbold-Ajax København 33-30 (17-15).
Målscorere: Mathias Møller 9, Jeppe Cieslak og Matias Campbell hver 7, Kasper Kisum 6, Carl-Emil Haunstrup 2 og Tobias Jørgensen 1.
Fra Ajax blev var det de to tidligere NH-spillere Oliver Roepstorff med 9 og Nichlas Poulsen med 5, som blev topscorere.
Udvisninger: 4 til hvert hold, derudover fik NH et direkte rødt kort (Tobias Jørgensen).
Straffe: 3 til NH og 2 til Ajax, hvert holdt brændte 1.
Kampens spiller:  Matias Campbell.
Tilskuere: 398 i Royal Stage, Hillerød, 26. oktober 2020.

8 kampe og lige så mange sejre kan Nordsjælland Håndbold se tilbage på.
Der var set frem til dagens kamp i Royal Stage mod Ajax København. Inden kampen var stillingen for de to hold, at NH havde max point – 7 kampe 14 point mod Ajax Københavns 7 kampe 10 point.
NH måtte til kampen undvære flere spillere på grund af skader: de to langtidsskade Nicolas Lundby og Benjamin Jørgensen, derudover sidder nu også Nichlas Hald og Tobias Rasmussen på skadebænken.
De øvrige spillere skulle nu klare skærene og det gjorde de flot uden på noget tidspunkt i kampen af være bagud.

Målrig halvleg
1. halvleg blev en målrig halvleg, NH bragte sig foran med 3-0 efter blot 3 minutter. Ajax fik dog svaret igen med mål særligt fra stregen. Efter 10 minutter var stillingen 5-5. NH’s forsvar tog i de følgende minutter godt fat og det betød bl.a. hurtige opløb, som resulterede i mål. Efter et kvarter var stillingen 9-5.
Ved stillingen 13-10 blev Matias Campbell tacklet lige lovligt hårdt af sin storebror Magnus Campbell og denne må ud og slappe lidt af til stor moro for Matias.
Blot 1 minut senere blev Ajax igen ramt af en 2 minutters udvisning, men det blev kun udnyttet med et enkelt mål til NH, for i samme periode ryger en NH-spiller ud. I det hele taget så var der gang i udvisningerne de sidste 10 minutter: i alt 5 spillere – 3 til Ajax og 2 til NH.
Ved stillingen 15-12 skiftede NH målmand, idet Marcus Holmen kom på mål, hvilket skulle vise sig at være en god disposition fra trænerteamet, idet Marcus havde flere gode redninger i de sidste minutter hvilket medførte hurtige opløb. NH kunne gå til pause med en føring på 2 mål (17-15).

Direkte rødt kort
NH fortsatte med at brage mål ind bag Ajax’ målmand. I det 6. minut blev NH ramt af en udvisning, som af dommerne bliver takseret til direkte rødt kort til Tobias Jørgensen. Ajax fik udlignet og efter 10 minutter var stillingen 21-21.
De to hold følges ad, men hele tiden med NH i spidsen. NH fik efter cirka 20 minutter lidt mere luft med en føring på 28-25.
NH havde det lidt svært ved at få lukket kampen, men det gjorde det ej lettere for holdet, at der – specielt i de sidste minutter af kampen – blev markeret for nøl, nogle af gangene med kun to-4 afleveringer inden armen kom op.

Frederik Andersen i vigtig redning
Med 4 minutter igen fik Ajax reduceret til 30-29 og samtidigt blev NH atter ramt af en 2 minutters udvisning til Andreas Nielsen – hvilket var 3. gang og dermed slut for ham og straffe til Ajax, hvor Niclas Poulsen brændte på Frederik Andersson.
Blandt tilskuerne begyndte man at frygte, at holdet ikke kunne klare sig igennem de sidste minutter, men Matias Campbell og Jeppe Cieslak sørgede for at NH til sidst kunne gå fra banen med en sejr på 33-30.

Campell med de flotte mål
Er der en spiller, der skal fremhæves, så må det blive Matias Campbell, som bragede nogle flotte mål ind bag Ajax-keeperne. Marcus Holmen havde også en del flotte regninger, men der skal lyde en stor ros til hele holdet og trænerteamet.
Næste kamp spilles på fredag 30. oktober, hvor NH draget til Tønder, hvor TM Tønder Håndbold venter.
Næste hjemmekamp er 14. november klokken 15 hvor Grindsted GIF Håndbold kommer på besøg i Helsingør Hallen.