Mors-Thy havde en god dag i Helsinge

NH-Thy-Mors 24-30 efter halvlegsresultatet 10-16.
​NH’s målscorere: Kasper Kisum 5, Frederik Iversen og Matias Campbell hver 4, Jesper Dahl og Fabian Sandven hver 3, Tobias Jørgensen 2, mens Anders Agger, Mathias Møller og Carl-Emil Haunstrup scorede hver 1 mål.
Udvisninger: NH 4, Thy-Mors 4.
Tilskuere: 940 i Helsinge Hallerne 19. oktober 2019.

Lørdagens bundkamp mellem NH og Mors-Thy fik ikke det ønskede resultat for Nordsjælland Håndbold.
Scenen var ellers sat og Helsinge Hallerne var klar til fest med næsten 1.000 tilskuere
i hallen denne lørdag eftermiddag i efterårsferien, hvor de knapt 100 grønklædte i Fanzonen sørgede for fantastisk opbakning til holdet.
Inden kampen sagde cheftræner Simon Dahl, at det bl.a. gjaldt om at undgå et løbespil i 60 minutter, men kun når NH havde lyst.
Men NH kom ikke i nærheden af at styre kampen, og gæsterne scorede nærmest efter behag. Det kneb med redninger – redningsprocenterne var henholdsvis 10 og 30 % – forsvaret havde huller, og heldet manglede i afslutningerne.
Svært blev det også at komme igennem brydeforsvaret, som trods 4 udvisninger fik ret frie tøjler til at hive i trøjer og gå i nærkamp med NH-spillerne.

Positivt at der blev kæmpet
Men desværre valgte Mors-Thy at spille »sæsonens kamp« netop denne dag, hvor alle fra Nordsjælland havde sat næsen op efter point.
Specielt jydernes 2 stærke udenlandske backs, Marcus Dahlin og Erik Toft, spillede stort og scorede hver 5 mål.
Tilsvarende havde NH ikke nogen god dag, og efter 10–16 ved pausen kom NH bagud med hele 11 mål i 2. halvleg.

Slutresultatet blev ikke lige så slemt, men landede på 24-30. Det positive var, at selv om holdet var bagud, så fik spillerne lidt af gejsten igen mod slutningen, så de fik hentet ind.

I slutfasen var det glædeligt at den unge norske back Fabian Sandven kom på banen og fik scoret 3 mål i afslutningen. Han ærgrede sig bagefter over nederlaget, men for ham var det positive, at han fik spilletid og også fik scoret.

Et andet lyspunkt var venstre fløj Frederik Iversen, der endnu engang var en sikker afslutter fra venstre fløj med 4 på 4 og blev kåret til kampens NH-spiller.

Frederik Iversen var trods personlig succes heller ikke begejstret om end han luftede optimisme efter kampen og til Frederiksborg Amts Avis sagde:

– Vi skal lære, at når vi møder modgang, så skal vi kæmpe hårdere og hårdere, så skal det nok komme på et tidspunkt.