Skip to main content

I denne weekend spiller vores U17 hold de afgørende kampe om at komme med til Final4 i U17 DM. Vi har i den forbindelse taget en snak med U17 træner Tobias Aagaard om hvordan det fungerer at spille på U17 holdet i NH Talent.

Da vi spurgte Tobias om hvordan det har at spille på vores U17 hold sammenlignet med vores ligahold svarede han følgende:

”Der er faktisk ret mange ligheder mellem at spille på vores ligahold og vores U17 hold. Primært fordi træningsmængden samt måden vi gerne vil spille på er nogenlunde ens. Når det så er sagt er måden vi træner på ret forskellig. Dagligdagen på U17 bærer markant mindre præg af præstationer, hvorimod ligaholdet hele tiden skal kigge frem mod en ny kamp der skal vindes. Hos os giver vi os mere tid til at arbejde med personlige og kollektive fokuspunkter i spillernes udvikling.

Vi ønsker selvfølgelig også at præstere godt i kampene, så vi kan klare det så godt som muligt i vores turnering og komme til at spille med i de sjove kampe om DM-pladserne. Men det er ikke et mål i sig selv, og vores sæson går ikke i vasken, hvis vi skulle glippe DM. Det vigtigste for os er næsten at vi kommer i ligaen, så vi kan spille så mange gode og udviklende kampe som muligt. På den måde bliver vi hele tiden dygtigere hver dag, og over tid vil det forhåbentligt harmonere med gode resultater.” Udtaler Tobias.

Fokus på moderklubberne

NH-Talent begyndte i sommeren 2020 som et tilbud til de dygtigste spillere fra moderklubberne og omkringliggende klubber. Tobias fortæller her om sammensætningen af årets hold.

”Vi har i år en rigtig god gruppe på 14 faste spillere med et klart flertal af spillere fra de tre moderklubber. Dertil har vi en rigtig god træningsgruppe, hvor vi i indeværende sæson har haft omkring 25 U15, U17 og U19 spillere fra moderklubberne med som gæster i træningen. Det gavner både vores træningskvalitet, men også moderklubbernes spillere, som også tager et stort ansvar for at udvikle når de er med hos os.”

Vejen til DM

Hvis drengene skal til DM kræver det to sejre i denne weekend. Lørdag aften kl. 17:00 venter BSH i første runde af kvalifikationen. En sejr i den kamp vil udløse endnu en kvalifikationskamp søndag kl. 15:45. Her vil modstanderen være vinderen mellem Mors-Thy og Vejle Idrætsefterskole. Lykkedes det at vinde begge kampe venter GOG i selve DM-Final4 stævnet som spilles d. 22. og 23. april i Gudme.

Kvalifikationskampene i denne weekend afvikles i Valby-hallen. Der livestreames desværre ikke fra kampene, men drengene vil sætte pris på grønne trøjer på tribunen.