Nordsjælland Håndbold vandt bundopgør over Lemvig-Thyborøn

By 03/02/2020september 5th, 2022No Comments

NH-Lemvig/Thyborøn Håndbold 24-23 (13-15).

Målscorere: Carl-Emil Haunstrup 7 heraf 2 på straffe, Mathias Møller 5, heraf 1 på straffe, Tobias Jørgensen 4, Jesper Dahl 3, Kasper Kisum 2, Anders Agger, Andreas J Nielsen og Matias Campbell hver 1. For Lemvig-Thyborøn blev Mark Nikolajsen topscore med 6 mål.
Straffe: 5 til NH hvoraf 2 blev brændt og 2 til Lemvig-Thyborøn hvoraf 1 blev brændt.
Udvisninger: 2 til NH og 4 til Lemvig Thyborøn.
Man of the Match: Carl-Emil Haunstrup.
Kampens Konge:
Tilskuere: 1.825 i Royal Stage 31. januar 2020.

Så lykkedes det – for 2. kamp i træk – at vinde!
Håndboldsæsonen er atter i gang for Nordsjælland Håndbolds ligahold og de øvrige ligahold i Prima Tours Ligaen.
Alle havde set frem til at komme i gang igen efter en lang julepause grundet EM og knapt 2.000 tilskuere i Royal Stage så Nordsjælland Håndbold vinde bundopgøret 24–23 over Lemvig-Thyborøn Håndbold.
Nordsjælland Håndbold startede ud med at komme foran og efter små 10 minutter var NH i front med 6-2, primært på grund af mange flotte redninger af Frederik Andersson og et godt kæmpende forsvar.
Føringen blev dog efter et kvarter indhentet og Lemvig-Thyborøn fik udlignet til 9-9 og de bragte sig også foran 10-9. NH fik dog hurtigt udlignet. Resten af halvlegen fulgtes de to hold ad, dog med en 2 måls føring til Lemvig-Thyborøn ved pausen: 13-15.

Fulgtes ad
Fra 2. halvlegs start blev der igen balance i målregnskabet idet NH fik udlignet inden for de første 2 minutter.
To hold fulgtes igen ad og efter et par minutter var stillingen 17-16 til NH. NH begyndte af spille 7 mod 6 og det skulle vise sig at være et godt sats, idet de fik bragt sig foran 20-17 efter et kvarters spil. Denne målforskel – med 2-3 mål varede indtil der manglede små 5 minutter.

Forrygende afslutning
Med under 5 minutter igen havde Lemvig-Thyborøn udlignet til 21-21 og de sidste 5 minutter blev en nervepirrende periode for de mange fans, som enten stod op eller sad på det yderste af stolene. Med 2 minutter ingen var stillingen 23-23.
NH’s fan kom op ad stolene da NH med 30 sekunder igen bragte sig foran 24-23 på straffe af Mathias Møller og i det efterfølgende angreb var det at halvlegens målmand Marcus Holmén, der var helten, idet han reddede et skud fra Lemvig-Thyborøn, der da manglede 13 sekunder.
De sidste sekunder var det et meget disciplineret NH hold der fik spillet bolden rundt indtil slutfløjt lød.
Jublen kunne bryde ud blandt spillere, ledere og fans og de to point der kom på tavlen efter aftenens kamp var guld værd, idet der nu »kun« er ét point op til næstsidstepladsen, som er taberne af dagens kamp Lemvig-Thyborøn.

​Protest over NH’s begejstring
Der blev gået til vaflerne i begge forsvar, men det var ikke en kamp der bød på mange udvisninger og det kan man takke dommerparret for – Mads Hansen og Martin Gjeding. Det blev til 6 udvisninger fordelt med 2 til NH og 4 til Lemvig Thyborøn.
Efter kampen nedlagde Lemvig-Thyborøn protest med en påstand om, at spillere og ledere på NH’s bænk var løbet på banen før slutsignalet lød.
Stor ros skal lyde til hele holdet og trænere, hvis der er nogen der skal fremhæves, så er det de to målmænd, specielt Marcus Holmén, som kun lod 8 mål gå ind i 2. halvleg. Kampens spiller blev Carl-Emil Haunstrup, som spillede en af sine bedste kampe i denne sæson – som også blev topscorer med 7 mål og efterfølgende også blev kåret til Nordsjællands Konge.
Næste udfordring for NH for at komme væk fra bundplaceringen er kamp på onsdag 5. februar, hvor holdet drager til Holstebro og møder TTH.