Skip to main content

Med Team Red Performance’s entre i ejerkredsen i slutningen af 2023, blev der udtrykt større sportslige ambitioner i Nordsjælland Håndbold med et klart mål, om ikke alene at forblive på landkortet, men også kunne mænge sig i den fremtidige top i dansk herrehåndbold for både senior og ungdom.

For at det kan realiseres, er det nødvendigt at styrke ledelsen. Med ansættelsen af Jørn Blom som fuldtidsansat Sportschef pr. 1 maj, sikrer klubben sig en stærk og professionel ledelse af den samlede sportslige sektor inklusiv de mange dygtige trænere, spillere – liga og talent, og samarbejdet med moderklubber og andre interessenter.  Det indikerer også en skarp prioritering af, at ’håndbold’-produktet skal styrkes, og derfor besættes Sportschef rollen først i rejsen mod en større professionalisering i ledelsen.

”Jobbet som sportslig ansvarlig har i mange år været et drømmejob. At jeg kan få lov til at gå fuld tid på det nu, glæder jeg mig helt vildt meget til. Jeg tænker, jeg skal lave endnu mere af det jeg har lavet indtil nu – bare endnu mere professionelt – for med de bedre økonomiske vilkår, som er i plan, kræves der en øget fokusering og en mere synlig ledelse. Hvis jeg skal fremhæve to ting, så ser jeg især frem til at blive en tydelig leder for alle vores hold, og kunne forbedre miljøet gennem den daglige sparring med mit trænerteam, for det har vi manglet. Det bliver så fedt!”

Den øgede tilstedeværelse i dagligdagen kommer til at få stor betydning for både rekruttering og samspillet med trænerteamet, vurderer Jørn Blom.

”Optimering af rekruttering af trænere og spillere er vigtigt for, at vi kan nå vores mål, og opgaven bliver kun større af en større sportslig ambition. I forhold til U17, U19 og 2.div, kommer vi til at kunne være mere synlige og sørge for hele processen omkring NH-Talent kører til gavn for udvikling af det talentmiljø, som er den afgørende faktor for succes.”

”Det bliver også nemmere at tale med trænere og spillere. Det er jo en leders fornemmeste opgave at få medarbejdere – her trænere og spillere – til at levere optimalt, og her kan jeg reagere hurtigere, når jeg er til stede i huset hver dag. Samtidig får vi i Nordsjælland Håndbold en mere integreret virksomhed, når man ses i dagligdagen.”

Synergi mellem moderklubber, NH-Talent og liga

Et andet område, Sportschef Blom nu kan dedikere nogle kræfter til et tydelig sammenhæng mellem moderklubber, talentarbejde og ligaholdet.

”Vi sigter efter at skabe endnu større synergi fra moderklubberne og op igennem NH-talent og op til ligaholdet. Vi vil sikre os, at alle ved, hvad det er, vi pejler hen mod. Det betyder også, at vi skal arbejde for, at moderklubberne – både Hillerød, Helsinge og Helsingør – har samme ledestjerne.”

”Vi skal finde en måde at forstærke koblingen mellem moderklubber og NH, så det bliver mere synligt for alle, at Nordsjælland Håndbolds hold repræsenterer det bedste fra de 3 moderklubber og deres respektive hold i klubberne følger derefter.”

”Derudover skal vi have skabt en stærk klubånd, så vores ungdomsspillere i moderklubberne synes, at det er fedt at komme til ligaholdets kampe regelmæssigt. I og med Nordsjælland Håndbold er en overbygning og spillerne ikke er i den samme klub fra ungdom til senior, så skal vi kæmpe hårdere for at skabe den klubånd end andre klubber.”

Med ansættelsen som Sportschef bliver Jørn Blom altså ansvarlig for hele den sportslige sektor og skal sikre de bedst mulige rammer og forudsætninger for, at Nordsjælland Håndbold fra U17 til liga kan videreudvikle sig på det sportslige plan og fortsat være i top i Danmark.

En stærk og ambitiøs ledelse er en nødvendighed i dag for at drive en Professionel håndboldklub, med ambition om at blive en topklub for såvel talentet og som Håndboldliga klub.

”Vi i NH har store ambitioner over de næste 5 år og ansættelsen af Jørn, mener vi, at det er det helt rette sted at starte denne spændende rejse”, siger Nordsjælland Håndbolds formand Jørgen Simonsen.

Fakta om Jørn Blom.

  • Er født i Alsønderup, 60 år gammel og har været aktiv i foreninger, siden han var 14.
  • Er udannet i Kreditforeningen Danmark, hvor han var fra 1983 til 2011. Siden da har han været erhvervsmægler – og senest og indtil på tirsdag i Nordicals Nordsjælland
  • Har været i Nordsjælland Håndbold bestyrelse siden 2007, men med en 18-måneders pause i 2011-12. Ved sin ansættelse i Nordsjælland Håndbold udtræder Jørn Blom af bestyrelsen.
  • Har som frivilligt bestyrelsesmedlem haft ansvaret for sporten siden oktober 2015. Denne frivillige rolle skiftes nu ud med en fuldtidsansættelse som Sportschef.
  • Er gift med Lone, som også er frivillig i NH og en aktiv del af fanzonen

For yderligere information:

Sportschef, Jørn Blom, 71703917

Direktør Hans Peter Dueholm 42504269

Formand Jørgen Simonsen 40502640