Hillerød
30/03 - kl. 19:00
NH vs TTH

Nordsjælland Håndbold sejrer mod Mors Thy.

Aftenens vigtige TV-kamp mellem Nordsjælland Håndbold og Mors Thy blev vundet af Nordsjælland Håndbold med 25 – 23, hvilket var lig med en stor forløsning for holdet, hvilket også de tydeligt viste efter slutfløjt.
Aftens kamp i Helsingør Hallen, og på TV2 sport blev lige så nervepirrende som var forudset af NH’s træner inden kampen. Fog omtalte kampen som, ”en vaskeægte dødskamp”.
Alle mand var klar fra NH fra start – inden kampen var der lige tid til at fejre Lasse Uth – som spillede sin kamp nr. 125 i NH-trøjen.
Mors Thy brage sig foran 0 -2 inden der var gået 3 min., hvor NH til gengæld havde brændt en hel del chancer. Der skulle gå hele 5 min. inden NH kom på måltavlen, hvilket skete på straffekast begået mod Kasper Kisum og sat ind af NH’s faste straffekastskytte Johan Meklenborg.
I det 7. min. bragte Lasse Uth NH foran med 3-2. I det første kvarter var det specielt Mike Jensen i målet, der tog fra med mange flotte redninger.
NH kom foran 4 – 2, Mors Thy fulgte dog godt med og fik udlignet til 5 – 5, efter et kvarter. I de næste 5 – 10 min. øgede NH føringen, og kom foran med 10-6 – efter et kvarter havde Mike Jensen en redningsprocent på 50%. Mors Thy fik reduceret, men NH svarede igen og kunne gå til pause med en føring på 13-9.
2. halvleg var ikke engang et halvt min. gammel før NH bragte sig yderligere foran til stillingen 14-9. Mors Thy svarede igen og fik reduceret til 14- 12. Igen trak NH fra idet de i de efterfølgende minutter bragte sig foran 17 – 13. Mors Thy var dog ikke slået, og kom stærkt igen. Efter små 15 min var stillingen 18-17.
Uroen blandt de mange fans begyndte at ”bævre”, – kunne NH-drengene holde Mors Thy fra ”fadet”. Efter små 20 min. var stillingen 21-20 og Mors Thy tog Time Out og i det næste angreb spillede de 7 mod 6, hvilket medvirkede til at de kom på 21-21 med små 10 min. igen.
De sidste 10 min. blev mere en spændende end godt var, og alle NH’s fans var mere end nervøse for at Mors Thy skulle få held til at få de afgørende mål inden slutfløjt. Ved stillingen 22-21 blev Kristan Nøller Asmussen bragt i spil, og havde 2 gode redninger, som gjorde det muligt med hurtige opløb, hvor NH bragte sig foran med 24 – 22. I det efterfølgende angreb spillede Mors Thy 6 mod 7, hvilket igen gav pote og en reducering 24 – 23.
Specielt i 2. halvleg var det Mads Kjeldgaaard Andersen som fandt frem til målet og blev da også Mors Thys topscore med 7 rene mål.
Med under et min til slutfløjt var NH i angreb og NH valgte at tage en Time Out udfaldet af denne medførte at NH øgede føringen til 25-23. Mors Thy nåede dog at komme til skud som Nøller reddede.
Sejren i aften var helt klart en forløsning for spillere og trænere og alle de frivillige omkring holdet, hvilket sejrsdansen også tydeligt viste.
Sejren er lig med to vigtige point – Nordsjælland har nu 8 point efter 13 kampe og er pt placeret som nr. 11.

Kampens spiller blev som så mange andre gange Johan Meklenborg.
Stor ros til alle spillere og ledere og dejligt at se, at deres indsats i dag var i lig med to point.
Fakta:
Tilskuere: 781
Mål: Johan Meklenborg 10, heraf 5på straffe, Jesper Dahl og Kasper Kisum hver 4, Lasse Uth 3, Dan Beck-Hansen 2, Andreas Nielsen og Nicolas Lundbye Kristiansen hver 1.
Udvisninger: 1 til NH og 4 til Mors Thy.
Næste kamp spilles den 5. december 2018 i Holstebro, hvor NH møder et af topholdene – TTH Holstebro, som for tiden er placeret som nr. 4.