Udebane
17/04 - kl. 19:30
KIF vs NH
Skip to main content

Nordsjælland Håndbold opruster – her nogle af trænerne: Jonas »Zuk« Løkken, Jonas Sørensen, Laurids Søgaard, Christoffer Madsen og Tobias Aagaard. (Foto: Jan F. Stephan).


Talentarbejdet styrkes med et 2. hold – formentligt i 2. division – og kompetente trænerressourcer

I kølvandet på, at pigerne er kommet med ombord i NH-talent, fastholdes strategien på drengesiden og således optrappes talentarbejdet: Fra næste sæson får ligaholdet et 2. hold i 2. division og samtidig udvides trænerstaben:
– Det betyder alverden! Vi kan nu understøtte overgangen fra ungdom til senior endnu bedre. Det bliver et transitionshold, hvor vi kan lade spillere fra NH-talent få en fin overgang fra ungdoms- til seniorhåndbold og samtidig tilbyde de unge ligaspillere værdifuld kamptid, fortæller talentchef Laurids Søgaard, som også er assistenttræner for ligaholdet.
Og så peger han på en ekstra fordel: – Ydermere er det en god mulighed for de af moderklubbernes seniorspillere, der er ekstra ambitiøse. Således er det med til at binde det hele sammen og der skal lyde en stor tak til Hillerød Håndboldklub.
Nordsjælland Håndbolds tre moderklubber – Helsingør Håndbold, Hillerød Håndboldklub og Team Helsinge Håndbold – har aftalt, at det bedst placerede hold gøres til 2. hold og lægges ind under NH-talent-paraplyen. Hillerød Håndboldklubs fører suverænt 3. division og har således kurs mod direkte oprykning.

To kendte ansigter vender tilbage
Til at træne 2. divisionsholdet er hyret to lokale, og meget kompetente trænere:
Christoffer Madsen, som har været med fra NH-talents begyndelse, og dermed bliver garant for at videreføre den stærke kultur, som vi har fået opbygget, og Jonas »Zuk« Løkken, der i indeværende sæson har været 2. divisionstræner i TIK Taastrup og fremfor alt har en solid spillererfaring fra både den danske håndboldliga og udlandet:
– Da jeg fik muligheden for at komme tilbage til det, jeg vil kalde min klub, så kunne jeg ikke sige nej. Jeg har brugt rigtig mange år af mit håndboldliv i NH som spiller, og jeg glæder mig enormt meget til at komme tilbage og give lidt igen som træner.
U19-holdet bliver trænet af Laurids Søgaard som får følgeskab af et andet kendt ansigt: Jonas Sørensen, som tidligere har været i NH’s bestyrelse og i 15 år har trænet hold i Hillerød Håndbold Klub og Team Helsinge Håndbold:
– Jeg kunne ikke sige nej til tilbuddet om at være med på NH-talents rejse samt muligheden for at være med til at udvikle og træne så dygtige håndboldspillere, siger Jonas Sørensen.

Endnu stærkere lokal profil
U17-holdet trænes fortsat af Tobias Aagaard, som suppleres med Christoffer Madsen:
 – Jeg synes, at vi trænere i fællesskab med spillerne har opbygget et utroligt attraktivt miljø, hvor jeg omgås både en ærgerrig spillergruppe og en masse dygtige trænere og ledere. Derfor var jeg ikke i tvivl om jeg skulle fortsætte et år mere – og det ser jeg meget frem til, siger Tobias Aagaard.

Desuden har den fysiske træner for NH-talent Tobias Buk Jørgensen, der ved siden af sin gerning i Nordsjælland Håndbold skriver Ph.d. i fysisk træning i boldspil, forlænget kontrakten.

Også sportschef Jørn Blom Hansen glæder sig: – Jeg er glad for, at vi har fået sammensat et stærkt trænerteam – med en endnu stærkere lokal profil – og jeg er sikker på, at det vil styrke Nordsjælland Håndbold; både ligaholdet, de unge talenter og moderklubberne vil få gavn af dette spændende tiltag.