Hillerød
30/03 - kl. 19:00
NH vs TTH

Suveræn sejr i Skanderborg

Aftenens sene TV2 kamp mellem Skanderborg og Nordsjælland Håndbold blev til stor jubel for de medrejsende fans vundet af NH med hele fire mål – 25 – 29. Kampen var en meget lige kamp og der blev ikke på noget tidspunkt fra nogen af holdene rigtig trukket fra før – der manglede 3 min.
Efter et kvarter førte Skanderborg med 7 – 5 her var det specielt NH’s tidligere topscore Cornelius Kragh, der gjorde livet sur for NH-forsvaret og Mike Jensen. NH fik udlignet til 10 – 10 efter 22 min. Skanderborg kommer dog igen foran med 2 mål, men med 2½ min. igen får NH ved Aku Kreutzmann bragt balance i regnskabet til 13-13. Skanderborg kommer igen foran med 15-13, men NH ved Nikolas Lundbye får reduceret til 15-14 inden pausefløjt. Dejligt at se, at Nicolas Lundby igen kan spille, og specielt hans mål til 15- 14 var som at se ham – inden han blev ureglementeret sat ud af spillet i Kolding kampen.
NH fik hurtigt udlignet da 2. halvleg var sat i gang til 15-15 og resten af kampen indtil der manglede små ti minutter var der kun 1 mål mellem de to hold, og hver gang Skanderborg kom foran fik NH hurtig udlignet, senest til 23- 23. Skanderborg havde i hele anden halvleg haft Bertram Obling på mål, men ved stillingen 23 – 23 kom Christoffer Laursen igen på mål, hvilket skulle vise sig, at være en god udskiftning set med NH øjne.  NH fik bragt sig foran med 23 – 25 på mål henholdsvis af Johan Meklenborg og Lasse Uth. Mike Jensen begyndte samtidig at have gode redninger, hvilket medførte at NH hurtigt kunne komme i angreb, og det blev udnyttet fuldt ud. Med 7 min. igen førte NH 25 – 26, og det skulle vise sig, at Skanderborg ikke fik scoret mere i kampen, Mike Jensen tog fra i målet og NH kunne bringe sig yderligere foran – 25 – 27, 25 – 28, og til slutresultatet 25 – 29 til stor jubel for spillere, ledere og ikke mindst de medrejsende fans. Det virkede som om, Skanderborg spillerne gik en smule i panik til sidst, måske fordi de med en sejr kunne have bragt sig endeligt i slutspillet.
Sejren over Skanderborg var faktisk 1. gang i 15 kampe, så man må sige, at ”forbandelsen” over manglende sejre over Skanderborg er slettet.
Skanderborg spillerne – Cornelius Kragh, Marcus Mørch og Mathias Bitsch, som man frygtede lidt fik NH rimelig styr på, det var faktisk kun Cornelius Kragh med sine 7 mål, som NH havde lidt svært ved at holde nede med scoringer.
Det var en gedigen holdindsats, der var årsag til at NH kunne trække sig sejrrigt ud af kampen. NH har nu 15 point for 20 kampe, og rykkede endnu et stort stykke væk fra den nedrykningspladsen, som de lå på inden der blev taget hul på det nye år. Lad os håbe at det kan fortsætte. Næste kamp er om en uge hvor holdet skal møde Ringsted på deres hjemmebane, det bliver helt afgjort ikke en kamp for børn. I øvrigt bliver også den kamp vist på TV2. Mere om kampen kan ses på hjemmesiden i løbet af ugen.
Stillingen i løbet af kampen:
0-1, 1-1, 1- 3, 2-4, 3–4, 5-5, 6-5, 8-6, 9-6, 10-7, 10-9, 10-10, 11-10,12-11, 13-11,13-13, 15-13, 15-14 15-15, 16-16, 18-17, 19-19, 20-19, 21-21, 22-21, 23-22, 23-23, 23-24, 23-25, 24-25, 24-26, 25-26, 25- 28, 25-29
Fakta:
Aku Kreutzmann, Nicolas Lundbye og Johan Meklenborg hver 5, hvoraf sidstnævntes mål var 4 på straffe, Dan Beck Hansen og Lasse Uth hver 4, Jesper Dahl 3, Tobias Jørgensen 2 og Andreas J. Nielsen 1.
Udvisninger: 4 til NH og 3 til Skanderborg
Tilskuere: 932  – Den 18. februar 2019 – Kirsten Hebo