knebent nederlag til Skanderborg Århus Håndbold

Nordsjælland Håndbold-Skanderborg Århus Håndbold 29-31 (12-13).
Målscorere: Andreas Magaard 7, Carl-Emil Haunstrup 6, Nichlas Hald 4, Rasmus Madsbøll, Jesper Dahl og Matias Campbell hver 3, Julius Mørch 2 og Kasper Kisum 1.
Hos Skanderborg Århus blev Mike Haack topscore med 8 mål.
Udvisninger: 6 til NH og 4 til Skanderborg Århus samt et direkte rødt kort til gæsterne.
Straffe: 5 til NH, hvoraf 4 blev udnyttet, og 1 til Skanderborg Århus.
Tilskuere: 997 i Helsingør Hallen 6. december 2021.

I mandagens kamp var modstanderen Skanderborg Århus Håndbold – pt. nr. 3 i ligaen – og med lidt mere held og kynisme var muligheden for point inden for rækkevidde.
Aftenens kamp skulle vise sig at ende dramatisk, idet en Skanderborg Århus-spiller med 6 sekunder igen smed bolden væk – usportslig optræden – og dermed efter reglerne fik direkte rødt kort og NH fik tilkendt straffe, som desværre ikke blev udnyttet.

Stærk NH-start
Kampen startede godt for NH, idet holdet på de første to angreb bragte sig på 2-0 og efter 10 minutter var NH foran med 7-3. Skanderborg Århus tog time-out og i de følgende minutter fik Skanderborg Århus indhentet forspringet og i det 20. minut fik de udlignet og endda bragt sig foran 10-11.
NH kom til scorings chancer, men desværre holdt føringen til Skanderborg Århus. Holdene kunne gå til pause hvor stillingen var 12-13: i slutsekundet havde NH mulighed for at bringe balance i målregnskabet, men desværre for NH blev skuddet redet.

Hurtig udligning
NH bragte straks i 2. halvleg balance i regnskabet, idet Carl-Emil Haunstrup efter blot 26 sekunder kunne udligne på straffe til stillingen 13.13. I de følgende minutter havde NH svært ved at få bolden i mål og det gav Skanderborg Århus mulighed for kontraangreb og efter 10 minutter var NH bagud med 4 mål (18-22).
NH fik reduceret til 22-24 men blev så ramt af udvisning og det udnyttede Skanderborg Århus til igen at bringe sig foran 24-28.

Masser af udvisninger
NH kæmpede sig igen op og fik reduceret til 29-31. Ved stillingen 29-31 reddede Frederik Andersson og NH havde mulighed for et hurtig angreb, men da en Skanderborg Århus-spiller valgte at smide bolden væk, blev NH tilkendt straffe med 6 sekunder igen. Desværre ramte skuddet stolpen.
Kampen bar præg af mange udvisninger, og som tilskuer kunne man undre sig over at noget var tilladt i den ene ende af banen, hvorimod det ikke var tilladt i den anden ende, til stor frustration både for spillere og trænere som også – begge trænere – måtte inkassere et gult kort.
Træner Simon Dahl ærgrede sig over, at det ikke blev til point, for muligheden var der, men godkendte dog store dele af holdets indsats, men måtte erkende at Skanderborg Århus havde et niveau mere end NH.
Til dagens kamp manglede fortsat skadede og sygdomsramte spillere (Jeppe Cieslak, Hakan Sahan og Magnus Kronborg).

Næste kamp for NH er allerede på fredag 10. december, hvor holdet skal på langfart, idet modstanderen hedder Lemvig-Thyborøn Håndbold, som i øvrigt også var i kamp mandag aften, hvor de tabte 31-36 til Fredericia Håndboldklub, som NH møder ude onsdag 15. december. Lemvig-Thyborøn har efter 13 kampe 12 point mod NH’s 6 for samme antal kampe.