Kampreferat: Nordsjælland Håndbold – Elitesport Vendsyssel

1. division: Nordsjælland Håndbold-Elitesport Vendsyssel 33-24 (18-12).

Målscorere: Matias Campbell og Mathias Møller hver 6, Carl-Emil Haunstrup 5, Nichlas Hald, Jeppe Cieslak og Nicolas Lundby hver 3, Andreas Nielsen og Kasper Kisum hver 2, Anders Agger, Magnus Kronborg og Tobias Rasmussen hver 1.
Kampens spiller: Matias Campbell.
Straffe: NH tilkendt 4, men scorede kun på 1 – Vendsyssel 1, som blev brændt.
Udvisninger: 3 til hvert hold.
20. februar 2021 uden tilskuere i Royal Stage, Hillerød.

Atter en kamp i Royal Stage uden tilskuere, men ligesom ved sidste hjemmekamp var der mulighed for at streame kampen og denne gang med lyd, hvilket omkring 250 gjorde. De var vidende til en kamp som ikke kom op på det helt store spændingsmoment, idet NH fra start lagde sig i spidsen og her blev de til kampen blev fløjtet af.
1. halvleg blev en halvleg med både godt og skidt spil fra NH’s side. Nicolas Lundby Kristiansen indledte målscoringen efter to minutter, men Elisesport Vendsyssel fik hurtigt udlignet til 1-1 og de kom endda foran 4-3 efter fem minutter.
NH ville det anderledes og fik bragt balance i regnskabet og efter et kvarter var stillingen 9-5, på 6 hurtige mål af henholdsvis Mathias Møller og Kasper Kisum.

Time-out en god beslutning
Efter 20 minutter var stillingen til NH 12-8 og holdet kunne have bragt sig yderligere foran, idet NH fik tilkendt straffe, men det blev desværre brændt eller rettere reddet at målmanden.
Med små ti minutter igen tog NH time out, idet Vendsyssel havde reduceret og nu kun var bagud med to mål – 13-11. Det skulle vise sig at være en god disposition set fra trænerbænken, idet NH steppede op og øgede sin føring. NH kunne gå til pause med en føring på seks mål – 18 – 12.

Alle spillere på banen
NH valgte fra start af 2. halvleg at give plads til målmand Frederik Andersson – han og Marcus Holmén delte ansvaret med hver sin halvleg – og inden kampen var færdig, havde alle spillere været i gang.
NH fortsatte med at øge føringen og efter ti minutter var forspringet øget til 24-16. Denne føring holdt og forspringet blev yderligere forøget og med små ti minutter igen var stillingen 27-19. Her blev NH ramt af en dobbelt udvisning, den dobbelte udvisning kom dog kun til at koste et enkelt mål.

Brændte to straffekast
I halvlegens sidste ti minutter fik NH tilkendt to straffe og kunne have øget sin føring yderligere, men Elitesport Vendsyssels målmand ville det anderledes, idet begge oplagte målchancer blev brændt. I det hele taget var det ikke straffekastskytternes dag, hverken for hjemmeholdet eller udeholdet, idet fire ud af fem blev brændt.
I kampens sidste minutter øgedes forspringet ved bl.a. mål af Tobias Rasmussen og Magnus Kronborg. Carl-Emil Haunstrup slog sejren fast med mål med blot seks sekunder igen til slutresultatet 33-24.

Mange brændte chancer
Til tider tog NH måske lige lidt meget let på kampen: mange brændte chancer – og sejren kunne have været blevet større, men det kan jo være svært at holde fokus en hel kamp, når man hurtigt fører med og specielt i 2. halvleg, hvor føringen blev større og større.
Men spillerne viste trods alt holdmoral og kunne endnu engang trække sig tilbage som vindere og igen med en stor sejr.

​Næste kamp spilles torsdag 25. februar, hvor holdet drager til Odense for at spille mod HC Odense; kampen, der blev aflyste på grund af coronasmitte hos en NH-spiller.
Stillingen i toppen af 1. division er: 1. Nordsjælland Håndbold: 19 kampe – 35 point. 2. Skive: 19 kampe – 32 point. 3. HC Midtjylland: 18 kampe – 23 point.