Kampreferat: HC Odense – Nordsjælland Håndbold

HC-Odense-Nordsjælland Håndbold 25-26 (13-14).
Målscorere: Carl-Emil Haunstrup og Kasper Kisum hver 6, Jeppe Cieslak 5, Mikkel Palmer, Mathias Møller og Nicolas Lundbye hver 2, Tobias Jørgensen, Anders Agger og Matias Campbell hver 1.
Udvisninger: 4 til HC Odense, og en rødt kort på grund af 3 udvisninger (Morten Kirkeby).
Kampen spillet uden tilskuere i Sydbank Arena i Odense 25. februar 2021.

Kampen i aftes mellem HC Odense og Nordsjælland Håndbold var et opgør mod bund og top og var i øvrigt en udsat kamp pga. coronaen.
Det skulle vise sig at blive en kamp, hvor NH måtte slide for sejren, som først blev hevet hjem i de sidste sekunder, idet Kasper Kisum scorede sejrsmålet med blot 6 sekunder igen.
HC Odense havde muligheden for at udligne, da de nåede at få bolden ved hurtige midteropkast, mens NH’s målmand Frederik Andersson spurtede ind i målet. Bolden blev fanget af en blokade – og hjemmeholdet appellerede for rødt kort og straffekast. Men dommerne voterede og fandt, at bolden ikke var givet korrekt op. Så heldigvis for NH kunne holdet tage fra Odense med endnu en sejr.
Men som cheftræner Simon Dahl bagefter sagde til Frederiksborg Amts Avis: – Vi var dårlige. Vi skal prise os lykkelige for at komme herfra med to point.

Tæt kamp i 1. halvleg
HC Odense scorede det første mål efter blot 30 sekunder – NH fik udlignet og efter ti minutter var stillingen 8-4 til NH. HC Odense fik langsomt indhentet NH’s forspring og efter et kvarter var stillingen 8-8.
De næste ti minutter trak NH igen fra og efter 20 minutter var stillingen 12-8 til NH. Igen fik HC Odense indhentet NH og med seks minutter igen førte NH kun med et enkelt mål: 12-11.
HC Odense fik endda udlignet til 13-13, men i halvlegens sidste sekund scorede Jeppe Cieslak til 14-13 og NH kunne gå til pause med en et-måls føring.

12 hårde minutter
I 2. halvleg skiftedes de to hold til at score og efter et kvarter var stillingen 20-20. HC Odense kom med 12 minutter igen foran 22-21 – her valgte NH at tage timeout og i det første angreb herefter blev HC Odense ramt af et rødt kort, 3. udvisning til Morten Kirkeby og NH fik tilkendt straffe.
Dette bliver desværre brændt, men på det efterfølgende angreb fik NH udlignet til 22-22 og kom også foran med 24-22.
HC Odense ville det anderledes og fik med 30 sekunder igen udlignet til 25-25.
Simon Dahl havde endnu en timeout tilbage og den tog han med blot 20 sekunder igen. Han fik sat det sidste angreb op og spillerne holdt taktikken og Kasper Kisum scorede til 26-25 og sejren var hjemme.

NH kunne gå fra banen med den 9. sejr i hus og med en fortsat 1. plads = direkte oprykning til Ligaen.
Der venter dog nogle svære kampe inden målet er nået. Og set i bakspejlet af denne kamp ved spillerne og trænerstaben at der ikke er nogen lette kampe tilbage.
Næste gang NH skal i vælten er mod Ajax København, kampen spilles fredag 5. marts på udebane.