Kampreferat mod Kolding IF

Forrygende start, forrygende opbakning – og en intens afslutning

NH tabte med 1 mål til KIF Kolding ogblev snydt for straffe 7 skeunder før tid

NH-KIF Kolding 29-30 (18-12).
NH-målscorere: Kasper Kisum 9, Matias Campbell 6 (4 på straffe), Carl-Emil Haunstrup 4 (1 på straffe), Frederik Iversen 3 (1 på straffe), Jesper Dahl 3, Tobias Jørgensen 2, Anders Agger og Mathias Møller hver 1.
Udvisninger: NH 5. KIF Kolding 3.
2.917 tilskuere (NH-rekord!) i Royal Stage i Hillerød 23. november 2019.

Rammerne var perfekte og starten forrygende: På nær 100 pladser var der fuldt hus i Royal Stage og KIF Kolding-tilhørerne var usynlige og uhørlige, men det var hjemmepublikummet anført af Fanzonen bestemt ikke, så opbakningen var eminent.
Og efter 50 sekunder knaldede Kasper Kisum bolden ind til 1-0 – og de første 16 minutter førte han an med 6 mål. Samtidig havde Marcus Holmén i målet den ene redning efter den anden.
KIF Kolding var i den grad sat på plads og føringen ved pausen på 6 mål var en enorm befrielse over på 11 kampe med 2 point.

Snydt for straffe
Derfor lignende det en sejr, da 2. halvleg startede. Men ak: Et svaghedspunkt i de foregående kampe har været, at NH gik i stå og selv om antallet af minutter, hvor holdet ikke scorer, er faldet, så gik holdet i stå fra starten af 2. halvleg, hvor gæsterne reducerede.
NH kom i omdrejninger, og selv om KIF Kolding på et tidspunkt var blot 1 mål efter, blev forspringet øget til 4 mål.
Efter 50 minutter førte NH således, og selv om der blev scoret i begge ender holdt føringen indtil 54 minutter, hvor gæsterne udlignende til 28-28. Gæster vejrede morgenluft og førte 3 minutter før tid med 30-28. Frederik Iversen scorede på straffe, så stillingen var 29-30 med 2 ½ minutter igen.
Og da målmand Frederik Andersson med 2 redninger i de sidste 2 minutter holdt NH inde i kampen, så det lovende ud, da Frederik Iversen 7 sekunder før tid brød igennem i venstre side – men ramte stolpen.
Men hér burde dommerne have dømt straffe – se linket herunder til TV 2 Sports overbevisende dokumentation.
Skuffelsen var enorm hos NH-teamet – så flot en kamp og så tæt på.
– Vi holdt ikke aftalerne, lød forklaringen fra Tobias Jørgensen på, at det gik galt i 2. halvleg.
Og cheftræner Simon Dahl bemærkede, at det havde været sjovere at møde til træning dagen efter med en sejr, men at der nu er ting, der skal justeres. Simon Dahl understregede også, at han ikke kunne forstå, der ikke blev fløjtet for straffe; men omvendt burde NH have sikret sig sejren ved egen hjælp.

Publikumsrekord
Ikke mindst samarbejdspartnerne og de 3 moderklubber bakkede forrygende flot op om kampen, der også var det første arrangement i Nordsjællands nye arena. Og det betød, at der blev sat tilskuerrekord med 2.917:
– Vores tidligere tilskuerrekord er 10 år gammel og stammer fra 22. august 2009, hvor 2.350 tilskuere i Helsingør Hallen så NH spille opvisningskamp mod Barcelona, oplyser Knud Sørensen fra NH’s sekretariat.
Onsdag 27. november klokken 19 gælder det topholdet Aalborg Håndbold i Helsinge Hallerne.
Erling Madsen 24. november 2019

TV 2 Sport dokumenterer:
Dommerne snød NH for et straffe med 7 sekunder i gen – kunne have givet 1 point!