Skip to main content
Nyheder

Forløsning – NH vinder i Kolding

Årets første kamp i ligaen blev her til aften spillet i Kolding, hvor NH mødte Kif Kolding. Resultatet blev en sejr til NH – 24 – 26 – med en pausestillingen på 14 – 12 til Kolding.
Til stor jubel for spillere, ledere og øvrige omkring holdet og de knap 30 medrejsende tilskuere kunne NH fejre den første sejr i lang – lang – lang tid og dermed rykke væk fra den direkte nedrykningsplads, faktisk rykkede NH tre pladser op, – er nu nr. 11 med 11 point – kun 1 point fra Kolding.
Kampen startede med at KIF Kolding kom foran, men NH fik hurtigt udlignet og sådan forløb det første kvarter. For NH var det især Nicolas Lundbye, der var en sikker skytte – han scorede 6 mål på lige så mange forsøg – indtil han blev voldsom nedlagt af KIF spilleren Olafur Gustafsson – med et direkte knytnæveslag i maveregionen. Dette vurderede TV kommentatorerne var til et direkte rødt kort, men dommerne så intet og Nicolas fik ikke engang frikast uanset, at han blev slået i gulvet og måtte hjælpes fra banen. På dette tidspunkt var stillingen 11-10, og der var spillet ca. 25 min. Desværre bevirkede denne takling at Nicolas ikke kom mere på banen i den halvleg og KIF Kolding kom i stedet foran med 4 mål til stillingen 14 – 10. NH fik do inden for de sidste minutter reduceret til pausestillingen 14-12.
2. halvleg startede med en yderligere reducering til stillingen 14-13. De to hold fulgtes ad ligesom i 1. halvleg, men NH kunne ikke rigtig fået slået helt hul. Hver gang NH fik udlignet bragte KIF Kolding sig foran igen – i 2. halvleg var der ikke mere end 1 mål mellem de to hold, så vi skulle helt hen – til 8 min. før tid – inden NH for første gang i kampen bragte sig foran – 21-22.
Resten af kampen var det NH der var foran og de øgede endda til 21 – 24 før KIF Kolding fik reduceret, men NH svarede hurtig igen og med 1½ min igen førte NH 23-26. KIF Kolding fik i de sidste sekunder reduceret til slutresultatet 24 – 26.
Det var en ægte holdindsats fra NH, men skal der fremhæves nogen må det være Nicolas Lundbye – 6 mål på 6 skud – inden han blev sat ud af spillet. Desuden fik Kasper Kissum og Carl-Emil Haunstrup sat nogle gode mål ind primært i slutfasen. I 2. halvleg fik Mike Jensen også vist sit potentiale med en del redninger. Al dette var med til at resultatet blev en 2 måls sejr i den første kamp i 2019

Målscore: Nicolas Lundbye 6 mål, Johan Meklenborg 5, heraf 1 på straffe, Kasper Kisum, Andreas J. Nielsen og Carl-Emil Haunstrup hver 3, Dan Beck-Hansen og Aku Kreutzmann hver 2 samt Lasse Uth og Jesper Dahl hver 1.

Næste kamp er mandag hjemme hvor Sønderjyske kommer på besøg – nærmere herom i løbet af ugen.