Skip to main content
Nyheder

Portræt af en spiller: Jesper Dahl fulgte sit hjerte

By 08/03/2020september 5th, 2022No Comments

Kampavisen 9. marts: Side 8
 
Kickstartede karrieren som back i Nordsjælland Håndbold – og rykker efter tre gode år til Århus
 
Tallene taler deres tydelige sprog: Per 1. marts var Jesper Dahl nummer 6 på ligaens assistliste med 70 assists – og nummer 31 på topscorerlisten med 78 mål.
Det var da heller ikke underligt, at han i sidste hjemmekamp mod Ribe-Esbjerg af juryen blev kåret til Man of the Match og af publikum på Facebook kåret til Kampens Konge.
Joh, betydningen for holdet er stor.
Og for et år siden var han ude i flere måneder efter at være blevet båret fra banen i en hjemmekamp med den ene fod vredet akavet om, så den sad i en vinkel på 90 grader.
Men den seje vestjyde kæmpede sig tilbage og var med fra starten af tredje sæson i NH; en sæson som også bliver den sidste, da han skifter til Århus.
Den 1,90 meter høje og 90 kilo lette spiller skiftede fra Skjern til NH; af nogle set som et skridt ned ad stigen – men det var bevidst og han fulgte sig hjerte:
– Jeg skulle kickstarte min karriere: Jeg spillede fløj i Skjern, men har ellers spillet back hele mit liv, og det ville jeg gerne igen: Det handler om at have det sjovt når man spiller håndbold og at udvikle sig.
Og Jesper Dahl synes han har udviklet sig rigtig meget under trænerne Simon Dahl og Torben Nielsen og den fysiske træner Per Nielsen:
– Jeg har lært at dække en 2’er og blevet bedre med mine skud, nævner han som eksempler.
 
Der mangler en hovedsponsor
Men selv om han har været meget tilfreds med sin egen udvikling og stemningen på holdet, så synes han også, det er tid at skifte:
– Jeg havde håbet Nordsjælland Håndbold havde løftet sig uden for banen: Nu er der godt nok kommet en arena, men der mangler stadig en hovedsponsor – det handler jo om penge, hvis man skal være med i toppen, konstaterer han og håber klubskiftet flytter ham op i tabellen.
 
Topscorer glæder sig over holdet
Da det omsider blev til en sejr i kampen 29. februar mod Ribe-Esbjerg blev han topscorer med otte mål og han glædede sig over den kollektive indsats, der gav noget, som ofte har manglet:
– Vores defensiv står så godt – og det betyder, at der ikke er dét pres for at indhente modstanderens føring. Vi havde kontrol i kampen!
 
Og spørgsmålet, som skal stilles!
Måske er det barndommen i Hvide Sande som gør, at han går uden om fisk, når livretten udpeges: det er nemlig and. Men fra Vestjylland har han taget interessen for kortspil med, så han er fast mand ved kortbordet i spillerbussen.
Og så har han – endda op til flere gange – set samtlige 296 afsnit af TV-serien Beverly Hills 90210:
– Den var der altid når jeg kom hjem fra skole og så så jeg den sammen med en kammerat, forklarer han om grunden til den livslange interesse.
 
 
Og skal han da lige have et spørgsmål, han har fået mange gange, men fra næste sæson slipper for: Hvordan er det at have storebror som træner?
– Jeg er glad for det – jeg synes han er så dygtig, siger han med et smil. Men jeg skulle da lige vænne mig til det og at folk siger: »Spiller han fordi broderen er træner?«.  Jeg kunne nemt være blevet en lus mellem to negle, men jeg har ikke haft problemer med holdkammeraterne. 

Erling Madsen