Nordsjælland Håndbold på juleferie med en velfortjent sejr

Sønderjyske-NH: 26-28 (15-13).
Målscorere: Jesper Dahl 8, Kasper Kisum 5, Tobias Jørgensen, Mathias Møller, Frederik Iversen og Matias Cambell hver 3, Carl-Emil Haunstrup 2 og Anders Agger 1.
Udvisninger: 3 til Sønderjyske og 1 til NH
Tilskuere: 2.112 – heraf ca. 40 fra NH, hvoraf de fleste havde været med Fanbussen – i Skansen, Sønderborg 21. december 2019.

Årets sidste kamp i Sønderborg mod Sønderjyske blev den bedste julegave for vores unge hold, idet de vandt på en af ligaens sværeste udebaner efter at have været bagud ved pausen.
Kampen blev lige så svær som trænerteamet havde givet udtryk for inden kampen, og med en ny skadet spiller, anfører Andreas Nielsen, var det med bange anelser holdet ankom til Skansen.
Til dagens kamp havde trænerteamet valgt at Frederik Andersson skulle vogte målet og det skulle vise sig, at være en god beslutning. Frederiks redninger i målet betød at NH hele tiden fulgte med og i det første kvarter var det primært NH der havde førertrøjen på. Forsvaret hos NH skal dog også roses for med et godt forsvar giver det også bedre præmisser for målmanden. Efter et kvarter var stilling 6-6.
Frederik Andersson og Jesper Dahl forrygende
Det meste af halvlegen valgte NH at spille 7 mod 6 og dette var også medvirkende til at NH hele tiden fulgte med Sønderjyske. Med 6 minutter igen var stillingen 11-11. I de efterfølgende minutter fik Sønderjyske dog bragt sig foran med 14-11 og nervøsiteten blandt de medrejsende tilskuere begyndte at snige sig ind. NH fik dog reduceret og kunne gå til pause nede med 2 – stillingen 15-13.
Første halvlegs spiller ud over Frederik Andersson var helt klart Jesper Dahl, som alene i 1. halvleg lavede 6 rene mål ud af de 13, flot kamp af Jesper!
Spændende afslutning
Sønderjyske havde ved start af 2. halvleg valgt at sætte NH’s tidligere målmand Christian Pedersen på mål, og spørgsmålet for mange var om nu igen en tidligere NH-spiller skulle gøre livet sur for sine gamle klubkammerater, men heldigvis blev det ikke tilfældet. NH fulgte fortsat med og efter et kvarter var stillingen 19-19.
Der skulle dog gå 20 minutter inden NH bragte sig foran – 22-21 – og det skulle vise sig, at NH øgede føringen og med 5 minutter igen, havde NH øget til 25-22.
Sønderjyske havde dog ikke givet op og med 4 minutter igen var der igen kun 1 mål mellem de to hold – 26-25 til NH. Med 30 sekunder igen var stillingen 27-26 til NH og til stor jubel kunne NH på sit sidste angreb øge føringen til 28-26 til stor jubel for spillere, ledere og fans.
Det var den bedste julegave spillerne gave sig selv, for hvor har de fortjent den sejr.!!! Nu kan spillere, ledere og fans gå på en velfortjent juleferie og se frem til det nye år med selvtilliden i orden.
Spillere og trænerteamet og øvrige omkring holdet – også den trofaste fanskare – ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår og på gensyn i det nye år med troen på at det unge talentfulde hold vil gøre alt for at følge op på den netop vundne kamp og flere point på kontoen.
Første hjemmekamp i det nye år er fredag 31. januar kl. 18.00 i Royal Stage, Hillerød, mod Lemvig-Thyborøn: Et brag af en kamp, idet Lemvig-Thyborøn ligger næstsidst 3 point foran NH.