Nordsjælland gjorde det – vandt den 3. kamp i nedrykningsspillet.

860 tilskuere var mødet op i Helsingør Hallen for at se den sidste kamp for Nordsjælland Håndbold i nedrykningsspillet og samtidig sige farvel til Ian Marko Fog, fys Simon Dam Bjørkmann og 6 spillere.
Nordsjælland Håndbold var inden kampen ramt af yderligere spillerskader, idet Aku Kreutzmann og Nicolas Lundby var tvivlsomme. Ved VIP-arrangementet inden kampen var Ian Marko Fog meget i tvivl om de to nævnte overhovedet kunne spille. Ved kampstart viste det sig, at Nicolas Lundby var med i startblokken, men at Aku Kreutzmann kunne tage plads ved de andre tre skadede spillere – Johan Meklenborg, Jesper Dahl og Mohamed Aktham.
Lemvig-Thyborøn kom bedst fra start, idet de førte de første 5 min. med 1-3, men så var det også slut. Nordsjælland Håndbold fik bragt sig a point – 3-3 og resten af kampen var NH i front.
Efterfølgende havde NH en del skud på stolpe, overligger og over mål men heldigvis havde Mike Jensen gode redninger, så stillingen efter et kvarter var 5-4. Lemvig-Thyborøn blev ved med at hænge på og efter små 20 minutter var stillingen 7-6.
I de sidste 10 min. af 1. halvleg var det NH der var i teten og var bl.a. foran med 5 mål. Halvlegsresultatet blev 14-9. Specielt Carl-Emil Haunstrup og Tobias Jørgensen rullede sig ud.
Lasse Uth indledte 2. halvleg med to hurtige scoringer og ved stillingen 18-12 kom debutanten Mads Bro Sørensen på banen som højre back. Han fik små 10 min og gjorde det udmærket. Ved stillingen 23-16 kom Kristian ”Nøller” på mål. ”Nøller” kunne ikke holde det store spil fra Ribe/Esbjergkampen og Mike kom igen på mål.
Desværre kunne NH ikke holde denne føring, idet Lemvig-Thyborøn begyndte at indhente det store forspring, bl.a. på grund af, at NH valgte at spille 7-6, bl.a. for at fordele de sparsomme ressourcer som Ian Marko Fog havde til rådighed. Aku Kreutzmann kom ikke på banen og i slutningen af 1. halvleg var det også slut for Nicolas Lundby.
Med de bærende bagspiller ude på skadesbænken var et stort ansvar lagt på Tobias Jørgensens skuldre og det opfyldte han til fulde, efter kampen blev han også velfortjent valgt til kampens spiller.
Med små 5 min igen af kampen havde Lemvig-Thyborøn reduceret til 25-23, og det blev lige lovlig spændende. Heldigvis havde NH Mike Jensen i målet og Lasse Uth kunne bringe sit hold foran med 27-23 på hurtige opløb. Lemvig-Thyborøn fik dog reduceret i det sidste minut til slutresultatet 27-24. I de sidste minutter af kampen var det de spillere som skal bære holdet til næste sæson, som var på banen, på nær Mike Jensen og Lasse Uth.
Jublen kunne bryde ud over den 3. sejr i kvalifikationsspillet/nedrykningspillet og ikke mindst til stor glæde for Nordsjælland Håndbolds trænestab – specielt Ian Marko Fog var glad for at kunne fejre en sejr i den sidste kamp med ham som cheftræner i ligaen, hvilket også var tilfældet for de spillere som forlader Nordsjælland Håndbold efter denne sæson.

Efter kampen blev der taget afsked med:
Cheftræner Ian Marko Fog, Fysioterapeut Simon Dam Bjørkmann,
Spillerne: Dan Beck-Hansen, Lasse Uth, Aku Kreutzmann, Johan Meklenborg, Mohamed Aktham og Mike Jensen.
Alle kan dog ses i pokalkamp mod Ajax København, i København den 16. maj 2019,hvor det så bliver sidste gang vi dem i aktion for Nordsjælland Håndbold.
Målscorere: Carl-Emil Haunstrup 7, Lasse Uth 6, Kasper Kisum 5, Andreas Nielsen 4, Tobias Jørgensen 3, Nicolas Lundby og Dan Beck-Hansen hver 1.
Straffe: 1 til hvert hold, udvisninger: 2 til NH og 1 til Lemvig-Thyborøn. Tilskuer: 860