Skip to main content

Tirsdag den 3. oktober opnåede Nordsjælland Håndbold en milepæl i talentarbejdet, da SønderjyskE lagde vejen forbi Helsinge-hallen

I herreholdets sejr over SønderjyskE bestod halvdelen af holdkortet af spillere, der har spillet ungdomskampe for Nordsjælland Håndbold. Dermed indfriede vi en lille milepæl i vores talentarbejde – NH-Talent – og det er noget, talentchef Laurids Søgaard er begejstret for.

’’Det er noget som vi i Nordsjælland Håndbold er enormt stolte af. Jeg har sagt det før, men jeg siger det gerne igen; vi er helt forbløffet over, hvor hurtigt vi kan se effekterne af det talentarbejde, som vi startede tilbage i maj 2020. Og det siger enormt meget om både spillere og træneres dedikation.”

I maj 2020 startede NH-Talent op med årgangene 2003 og 2004, hvor der udelukkende var nok spillere til et U17-hold. Sidenhen er der både tilføjet U19-hold og et udviklingshold i 2. division. Selvom alle holdene har præsteret rigtig flot i deres turneringer, er det først nu, vi begynder at se effekten af talentarbejdet på ligaholdet. I en lang periode har spillerne leveret et stort bidrag i hverdagen, og nu begynder effekten også at kunne ses i kampene for ligaholdet.

NH-talentspillere på ligaholdkortet

Det resulterede i at vi tirsdag havde otte spillere på holdkortet som tidligere har spillet ungdomskampe i Nordsjælland Håndbold: Rasmus Madsbøll, Andreas Dysseholm, Magnus K. Petersen, Andrew Wismann, Nikolaj Larsson, Jacob Bro, Julius Mørch og Gustav Bruun. De kommer alle med vidt forskellige baggrunde. Nogen har været med hele vejen tilbage fra starten i 2020, mens andre er kommet til senere. Uanset hvornår, de er kommet til NH-Talent og Nordsjælland Håndbold skylder vi en stor tak til deres tidligere klubber, hvor hovedparten kommer fra vores moderklubber, mens vi også må sende en tak i retning af blandt andet HIK, KFUM, Holte (Rudersdal) og FIF.

”Vi har fra begyndelsen prioriteret at opbygge et miljø, hvor dagligdagen er det vigtigste. Vi vil have spillere, der ønsker at dygtiggøre sig og bidrage til den kultur, som er helt central i vores talentarbejde. At de unge spillere nu i endnu højere grad kan se, at man – hvis man gør sig umage – kan lykkedes med at tage den hele vejen til ligaholdet er kun med til at motivere og give tro på tingene.”

”Sidst men ikke mindst, så må vi rose både spillere og trænere omkring ligaholdet, der nu igennem nogle år har været dygtige til at hjælpe og bidrage til de unges udvikling. Både når de unge spillere deltagere i ligaholdets træning, men i høj grad også når det kommer til en generel interesse for både håndboldspilleren og mennesket bag. Der er kun med til at mindske afstanden mellem ungdomsholdene og ligaholdet og derved sikre, at vi er ét sammenhængende miljø.”

Du kan læse mere om NH-Talent her.