Ligapladsen sikret, da Nøller nakkede Ribe

Det blev en fantastisk aften i Frederiksborg Centret, da NH for første gang i denne sæson udnyttede den intime hal i FBC til at sikre sig 2 point. Alle nærved og næsten kampe er glemt.
Så fanzonen kunne kaste de grønne guirlander – og alle kunne synge sejrssangen – og med den ekstra tone at vi spiller i håndboldligaen næste sæson. Sejren blev på 26-25 efter en halvlegsføring på 13-10

Kampen startede i et hurtigt tempo, og NH bragte sig foran både 1 og 2 nul inden Ribe Esbjerg fik bolden i nettet bag Kristian Nøller Asmussen. I den anden ende af banen var det ligeledes en legende på målmandsposten, idet Søren Haagen vogtede Ribe-Esbjergs mål.
Aftenens helt store spiller blev målmand Kristian Nøller Asmussen, som først lod sig skifte ud med 5 min. igen, her var han også helt færdig, men en stor ros skal lyde til Nøller for den kæmpe indsats han leverede i dag i hele kampen. Han havde vel en redningsprocent på ca. 50%, flot gået af den lidt ældre herre. Han blev også velfortjent valgt til kampens spiller.
Gennem hele kampen blev tilskuerne vidne til en flok spillere der bare ville det her.
Kampen var ikke særlig gammel før Kasper Kisum og en Ribe-Esbjerg spiller måtte tage tælling, men heldigvis for NH kunne Kasper Kisum fortsætte efter en mindre pause samt en forbinding rigere.
Første halvleg var præget fantastiske redninger af Kristian Nøller Asmussen, hvilket resulterede i, at Ribe-Esbjerg ikke kom på omgangshøjde og med 5 min igen var stillingen 10 – 7.
2. halvleg startede fortsat med NH i førertrøjen, og efter små 10 min. var stillingen 18 – 14. Specielt Nøllers mange redninger gjorde her at Esbjerg fortsat var bagud med 4 – 5 mål.
Efter små 10 min. er stillingen 20 – 14 til NH. Her bliver NH ramt af en 2 min. udvisning, og Carl-Emil brænder desuden et straffe, hvilket resultere i, at Ribe-Esbjerg kommer nærmere. Ved stillingen 21-19 nedlægges Arku Kreutzmann helt ureglementeret, og Ribe-Esbjerg spilleren Jacob Heinl blev præsenteret for et rødt kort og samtidig sættes Søren Rasmussen på mål.
Med små 10 min. igen har Ribe-Esbjerg indhentet NH’s føring, idet de nu kun var 1 mål bagud – 22-21. Ved stillingen 24-23 vælger Ian Marko Fog at skifte målmand og Mike Jensen kommer i mål, og Kristian Nøller Asmussen kan sætte sig ud til et velfortjent hvil på bænken.
Slutminutterne bliver lige lovlig spændende, idet Ribe-Esbjerg hele tiden for scoret så der kun er et måls forskel. Med 1½ min. igen har Mike Jensen en feberredning, hvilket medfører at NH på en kontra for øget føringen til 26 – 24. Ribe-Esbjerg får dog indhentet til stillingen 26-25 og her vælger Ian Marko Fog at tage time out for at få aftalt de sidste detaljer, idet det kun er få sekunder tilbage. Ribe-Esbjerg får faktisk mulighed for at bringe sig a point med NH, men til stor jubel for hjemmeholdet, og deres trofaste fans endte kampen 26-25, og med det resultat er det lige meget hvad de øvrige resultater bliver i nedrykningsspillet for med NH’s 5 point er de sikret ligastatus også i den kommende sæson.
Flot kamp af alle de ville bare det her, men en spiller var helt uovertruffen i sit spil og sine mange redninger det var Kristian Nøller Asmussen – flot gået af en 48-årig målmand.
4. og sidste kamp som spilles på lørdag har med aftenens resultat ingen betydning for NH, da de er sikret plads i ligaen, holdet kan spille frit og forhåbentlig bliver det en super kamp hvor vi bl.a. også skal sige farvel til de 5 – 6 spillere som forlader klubben. Så mød op og hyld spillere og ledere og ønsk dem god vind fremover.
Fakta: Carl-Emil Haunstrup 6, heraf 1 på straffe, Nicolas Lundby 6, Andreas Nielsen og Aku Kreutzmann hver 4, Lasse Uth 3, Tobias Jørgensen, Dan Beck-Hansen og Kasper Kisum hver 1.
Udvisninger: 2 til hver hold og derudover et rødt kort til Ribe-Esbjerg.
Straffe: 5 til NH, hvoraf kun 2 blev udnyttet og 1 til Ribe Esbjerg
Kampens spiller: Kristian Nøller Asmussen