Det lysner: Nederlag med masser af positive elementer

Bjerringbro-Silkeborg Håndbold-NH: 31-29 (16-13).
Topscorere NH: Carl-Emil Haunstrup 8, Anders Agger og Kasper Kisum 4, Matias Campbell, Jesper Dahl, Frederik Iversen 3, Andreas Nielsen og Tobias Jørgensen 2.
Udvisningen: 3-3.
Straffe: 2-2.
Tilskuere: 1.946 i Jyske Arena A i Silkeborg 13. november 2019.

Cheftræner Simon Dahl var ikke i tvivl, da han skulle pege på, hvad der gjorde, at NH hele kampen fulgtes tæt med Ligaens nummer 5 og endda flere gange var foran:
– Det udtryk vi kom med. Vi havde den aggressivitet og spillede med den disciplin – og når vi gør de
dét, så kan vi spille op med alle hold i Danmark! Og det er dét, niveau, vi skal spille på hver gang!
Torsdagen før mod Skjern så vi det samme, hvor det var et helt nyt NH-hold, der gik på banen i 2. halvleg – og de gode takter fra denne halvleg havde holdet i den grad taget med til Silkeborg.
Marcus Holmén lagde ud med at redde det første skud efter 28 sekunder og så bølgede spillet frem og tilbage i en meget tæt dans.

Udfald minimeret
Et problem i sæsonens første kampe har været, at perioderne, hvor NH ikke scorede mål, var for lange, men de er blevet mindre og mindre fra kampe til kamp takket være den målrettede træning:
– Vi havde 2 minutter i hver halvleg, hvor vi faldt ud, bemærker cheftræneren.
Desværre var den ene periode kampens sidste 2 minutter, hvor topscoreren Carl-Emil Haunstrup første reducerede til 28-29 – men med en tabt bold til BSH kom hjemmeholdet i gang og kom foran 31-28 inden Carl-Emil Haunstrup reducerede til 29-31.

Flere gode detaljer
Simon Dahl har lagt en strategi, som følges og som giver forbedringer fra kamp til kamp. Og når han dykker ned i et hav af detaljer og sammenligner med tidligere år, så ser det statistisk godt ud.
Og fra kampen mod BSH glædede han sig bl.a. over, at udover spillernes ændrede attitude fra kampstart og den høje disciplin, så kom der bedre højde på forsvaret og kontraspillet lykkedes; ikke mindst når der blev spillet 6-6 lykkedes mange bolde.
Simon Dahl peger også på, at psykologisk betyder det også meget at spille så lige mod et hold, der de sidste 5 år har været i semifinalen.
Der er derfor lagt op til en brag af en kamp mod det andet bundhold KIF Kolding lørdag 23. november, hvor arenaen Royal Stage i Hillerød indvies med 3.000 tilskuere og Fanzonen helt på dupperne!