Ribe-Esbjerg HH -Nordsjælland Håndbold 25-32 (12-14).
Målscorere: Kasper Kisum 6, Jeppe Cieslak 5, Carl-Emil Haunstrup og Nichlas Hald hver 4, Thomas Kjærgaard og Jesper Dahl hver 3, Tobias Jørgensen, Andrea Magaard, Hakan Sahin hver 2 og Jimmi Andersen 1.
Straffe: 5 til NH, hvoraf et blev brændt og 5 til Ribe-Esbjerg.
Udvisninger:  2 til hver af holdene.
Tilskuere 447, heraf et par stykker fra Nordsjælland Håndbold, i Ribe Fritidscenter 1. oktober 2021.

Nordsjælland Håndbold var taget til Ribe for at møde Ribe-Esbjerg HH, som inden kampen havde spillet 4 kampe og havde 4 point og NH-spillerne var fast besluttet på at de ville gøre alt for at turen hjem fra Jylland skulle blive god = 2 point.
Nordsjælland Håndbold bragte sig hurtigt foran og efter små 10 minutter var stillingen 6-2 til NH. Ribe- Esbjerg havde i denne periode flere skud på mål, men i målet stod Frederik Andersson og tog fra. I angrebet var det især Thomas Kjærgaard, der førte an i målscoringen.
Ribe-Esbjerg fik reduceret til stillingen 9-11 og denne to-målsføring til NH holdt til pausen – halvlegsresultatet var 14-12 til NH.

Øgede føringen støt og roligt
2. halvleg var under et minut gammel før NH fik tilkendt straffe, som Carl-Emil Haunstrup scorede på til stillingen 15-12. NH fortsatte med at øge forskellen mellem de to hold og efter 10 min. Førte NH med 19-14.
Det skulle vise sig af fredagens kamp blev vendepunktet for NH for holdet blev ved med at øge føringen og havde momentum – og med 10 minutter igen førte NH 27-19.
Sejren var inden for rækkevidde og vi, der fulgte kampen via Livescore på Tophåndbold, kunne konstatere, at NH kunne tage hjem med to point fra det jyske.
NH sluttede af med en redning i NH-målet og med 10 sekunder igen fuldendte NH-kampen med en scoring af målmand Jimmi Andersen.

Kasper Kisum viste vejen
Topscorer Kasper Kisum med 6 mål fik fra venstre back skabt noget af det pres, som har mangler i de foregående kampe – han havde åbenbart skudt hånden så varm, at han sluttede kampen på bænken med is på en finger …
Da de 2 målmand Jimmi Andersson og Frederik Andersson begge var på toppen, så var det stærkt medvirkende til sejren, som også viste et hold, der fungerede.

Røg fri af fælderne
Inden kampen udtalte cheftræner Simon Dahl til Helsingør Dagblad, at det egentligt er befriende, at Ribe-Esbjerg er et hold, som tager et offensivt forsvar til sig: – Det gør dem til en vanskelig opgave, men det er en opgave, som vi kan løse.
Simon Dahl gav også inden kampen opskriften – som jo lykkedes:
– Vi skal bringe ro og stuktur ind i vores boldomgang. Præmissen for deres offensive forsvar er at lokke os i nogle fælder. Det skal vi kunne spille os ud af. Vi skal sætte en masse afleveringer sammen, så vi får skabt nogle huller i deres formation. Vi skal spille omkring dem med hurtigt spil, men det skal samtidig ikke gå så hurtigt, at vi ryger ind i fælderne. Det er kunsten at kunne balancere det.

Stort tillykke til holdet og nu ses der frem efter en forhåbentlig god hjemtur til kampen på lørdag 9. oktober 2021 hvor GOG venter. Kampen spilles i Helsinge Hallerne kl. 15.