12 minutter fra en gedigen overraskelse i Aalborg

Aalborg Håndbold-Nordsjælland Håndbold 32-25 (13-15).
Målscorere: Nichlas Hald 8, Carl-Emil Haunstrup og Andrea Magaard hver 4, Rasmus Madsbøll 3, Tobias Jørgensen og Julius Mørch hver 2, Jesper Dahl og Kasper Kisum hver 1.
Straffe: 5 til Aalborg Håndbold ,hvoraf 4 blev udnyttet, og 4 til Nordsjælland Håndbold, hvoraf 3 blev udnyttet.
Udvisninger: 3 til Nordsjælland håndbold
Tilskuere: 3.437 i Gigantium Aalborg 12. februar 2022.

Optakten var speciel: for en gang skyld ville Nordsjælland Håndbold flyve til en jysk kamp frem for 6 timers buskørsel hver vej – men holdet blev hængende i Københavns Lufthavne på grund af en arbejdsnedlæggelse. Det betød 3 timers forsinkelse og at kampen mod Aalborg Håndbold startede en halv time senere end planlagt.
Det var kampen mellem nr. 2 og nr. næstsidst i HTH Herreligaen – og med knapt 12 minutter igen var NH ved at lave en kæmpe overraskelse, idet de førte med 2ét mål. Men desværre viste Aalborg Håndbold hvilket kvalitetsmandskab det er med flere landsholdsprofiler og større bredde.
Og kynisk vendte hjemmeholdet kampen.
Med til det forrygende spil fra NH hører også statistikken, som viser, at holdet fik tilspillet sig rigtig mange chancer udover de 25, som gav mål: 17 reddede skud og 3 stolpeskud – så det var bare en smule mere held, der var brug for!

Efter 25 minutter kørte det
Aalborg Håndbold kom først på måltavlen, men NH fik hurtigt udlignet og efter små 7 minutter stod det 5-5. NH kom foran 5-7, men Aalborg fik dog udlignet til 7-7 og til 8-8. Efter knap 20 minutter var stillingen 12-12 og i den mellemliggende periode havde Aalborg været foran med 2 mål (12-10), men NH ville det anderledes og efter 25 minutter var NH foran med 14-12.
Frederik Andersson i NH’s mål havde den ene redning efter den anden og et flot forsvar og en målmand kunne holde Aalborgs storskytter nede på 12 mål inden halvlegen sluttede med stillingen 15-13 til NH.

God start på 2. halvleg
I 2. halvlegs første kvarter var det fortsat NH der var i front. Aalborg udlignede, men straks Aalborg havde udlignet kom NH igen. Med knapt 12 minutter igen var stillingen 24-23 til NH. Desværre kunne holdet ikke stå for presset fra Aalborg Håndbold.
NH lavede en del regelfejl, skud på stolper og i målet tog Mikael Aggerfors fra og det medførte nogle hurtige angreb og mål til Aalborg Håndbold og de sidste 7 minutter kunne NH-spillerne desværre ikke få bolden ind bag Mikael Aggerfors. Slutresultatet blev 32-25.

Stor ros til spillerne
Stor ros til spillerne og med den optakt og indsats i de første 45 minutter mod nr. 2 i Ligaen og med deres mange landsholdsprofiler må man tage hatten af for NH-spillerne. Dejligt at se, at de unge Rasmus Madsbøll og Julius Mørch i aktion: dem skal NH nok få rigtig megen glæde af fremover.
Endnu en storkamp af Nichlas Hald, som dog i starten af kampen ikke rigtig kunne få indstillet kanonen, men det skulle vise sig, at det blev bedre som kampen skred frem.
NH skal allerede af sted til Jylland igen på onsdag 16. februar, hvor turen går til Sønderborg, hvor modstanderen er SønderjyskE Herrer. Holdet er placeret som nummer 10: 19 kampe og 13 point mod NH med 19 kampe 11 point.
Det vil være super hvis NH kan tage 2 point med hjem, specielt fordi afstanden mellem holdene fra nr. 9 til nr. 15 er tæt.